Stichting West Papua

Projecten

NL UK/USA

Home

Projecten

Bestuur

Steun

Contact

 FB Tweet

DONEREN

SWP wil haar doelstelling realiseren in de vorm van projecten; eigen projecten en deelname aan projecten van anderen. Hieronder kunt u de beschrijving van de projecten aanklikken.

Project beschrijvingen

×

ProjectKooktoestel
DoelVoorkomen van luchtweg problemen
OmschrijvingOnder begeleiding van Professor Van Schayck van de Universiteit van Maastricht is in Bangalore-India een kookstoestel ontwikkeld waarbij geen rook in de woning komt.
In mei 2019 hebben we twee sets mallen voor het maken van kooktoestellen (stove's) vanuit India overgebracht naar West Papua. De locale metselaar in West Papua kan met zo'n set mallen meerdere stove's maken met locale middelen.
De papua's hoeven nu niet meer op open vuur te koken. Er zal geen rook van houtskool-vuurtjes meer in de huizen komen. De kans op luchtweg-aandoeningen wordt aanzienlijk verkleind. Oog-irritatie en hoofdpijn als gevolg van rookgassen wordt voorkomen.
PartnersYAPEMASDA en YADUPA - locale stichtingen in respectievelijk Jayapura en Biak.
BudgetDankzij Professor van Schayck zijn de mallen (per set 6 metalen mallen) beschikbaar gesteld.
RealisatieIn de zomer van 2019 hebben we twee sets mallen overgedragen aan het dorp Opiaref op Biak en het dorp Tablasupa nabij Jayapura.
Bekijk de foto's van deze reis
In 2020 willen we nogmaals naar West Papua gaan om het gebruik na verloop van tijd te bekijken en indien nodig aanvullende hulp te geven.

×

ProjectToerisme en duikresort Fakfak
DoelOntwikkelen van het toerisme in Fakfak
OmschrijvingToerisme geeft de locale bevolking extra middelen van bestaan. Ook komen er met het toerisme fondsen beschikbaar voor de instandhouding van de natuurlijke diversiteit en voor het tegengaan van roofbouw op de natuur.
Met homestay-toerisme en bezoeken door cruiseschepen kunnen toeristen voor korte of langere tijd in de prachtige natuur verblijven en de bijzondere onderwater wereld gaan verkennen.
PartnerEdwin Hindom - Degen Investing Channel- Jalan Fakfak Kokas Distik Teluk Patipi
BudgetDoor DIV geschat benodigd start-budget € 65.000,-
Planning Het project ligt op dit moment even stil. U kunt hier zien hoe mooi Fakfak is.

×

ProjectMangrove kust aanplant
DoelUitbouw van mangrove ecosystemen
OmschrijvingTropische kusten van mangrove bossen vormen een complex ecosysteem. Ze beschermen de kust tegen erosie, fungeren als filter voor kustwateren en bieden daarmee een voedselrijke voedingsbodem voor een grote verscheidenheid aan zeedieren en andere dieren in het wild. Gemeenschappen die in en rond deze bossen wonen, zijn afhankelijk van deze natuurlijke hulpbron voor hun levensonderhoud.

We zullen nu moeten handelen om deze essentiële ecosystemen en de gemeenschappen die ervan afhankelijk zijn te beschermen.
PartnerLocale stichting op het eiland Yapen
BudgetVaststellen na eerste verkenning
PlanningGeen planning i.v.m. corona

×

ProjectWebshop met artikelen uit de Tropen
DoelOnline verkoop van producten uit West Papua
OmschrijvingDoor producten uit de Tropen te verkopen stimuleren we de (kleine) locale economie. Zo willen we koffie van koffie-boeren uit de Baliem vallei in het assortiment opnemen. Naast het stimuleren van de locale economie verkrijgen wij met de webwinkel meer financiële mogelijkheden voor de projecten waarmee we de welvarendheid en daarmee toekomst van de papua's in West Papua verder willen verbeteren.
Bij het opstarten zal het niet eenvoudig zijn om de inkoop van onze webartikelen te laten aansluiten bij de verwachte omzet. Daarnaast zullen we goed moeten bekijken hoe we het retour-proces gaan inrichten.
PartnerVolgt
BudgetBenodigd startbudget wordt geschat op 10.000,- euro
PlanningAfhankelijk van keuze en aanvoer van producten

×

ProjectRechtzaak tegen de Staat der Nederlanden
DoelNederland aanspreken op Onbehoorlijk bestuur bij de gedwongen overdracht van West Papua (het voormalig Nederlands Nieuw Guinea) aan Indonesië
OmschrijvingStichting West Papua (SWP) wil haar doelstelling realiseren in de vorm van projecten; eigen projecten en deelname aan projecten van anderen. Daarnaast heeft SWP de kwestie van de onrechtmatige overdracht van West-Papua aan Indonesië aan de orde gesteld in een rechtzaak tegen de Staat der Nederlanden.
PartnerYLSM/PTPB - Locale Stichting Binnenlanden (Wisselmeren)
BudgetJuridische ondersteuning vraagt veel geld. Het werven van fondsen is een buitengewoon belangrijke zaak.
PlanningDe Aanklacht loopt sinds eind 2016.