Stichting West PapuaHome

Home

Info

Bestuur

Steun

Contact

 

 

 

 

 

 

 FB Tweet ANBI
Doneren

Stichting West Papua is op 24 april 2014 te Amersfoort opgericht.
Zij is complementair aan de reeds bestaande stichtingen en heeft als missie:

Het bevorderen van de welvarendheid van West Papua en haar bevolking.

MelanesiŽ In West Papua (het westelijk deel van het Melanesisch eiland New Guinea) is de situatie voor de oorspronkelijke papua bevolking buitengewoon treurig.
Sinds de annexatie in 1962 door IndonesiŽ geldt voor het gebied een soort noodtoestand, waarin leger en politie volledig vrij zijn om te doen en te laten wat ze willen zonder ooit daarop aangesproken te worden. Het zijn feitelijk koninkrijkjes waar niet de sultan maar het hoofd van politie of de generaal de dienst uitmaakt. Buitenlandse journalisten en internationale hulporgansiaties worden niet toegelaten.
De stichting wil haar doel verwezenlijken door zich in te spannen om verbetering te brengen in de leefomstandigheden van de bevolking in West Papua. Daarbij wil zij zich concentreren op eerbiediging van universeel erkende mensenrechten, waaronder de vrijheid van godsdienst, vereniging en vergadering. Ook wil de stichting aandacht vragen voor historisch verworven rechten van de autochtone bevolking, de Papoea's. Bescherming van ecologie bij het exploiteren van natuurlijke rijkdommen en duurzaamheid in het algemeen zijn andere speerpunten.

U kunt de stichting helpen door u aan te melden als donateur voor een eenmalige of periodieke gift.

Background switch
Powered by AtH